اقامت در خانه مسکونی به جای هتل – airbnb
خیلی از ما ایرانی ها برامون پیش اومده که در سفرهامون، مخصوصا زمانی که تعدادمون زیاد باشه، به جای اینکه در هتل اقامت داشته باشیم، ترجیح بدیم یک واحد مسکونی رو اجاره کنیم برای یک یا چند شب یا حتی بیشتر. در مورد دوستان تهرانی، این داستان در مورد سفرهای شمال کشور بیشتر صدق میکنه. منظورم اجاره ویلا هست. اما نکته ای که وجود داره اینه که در حال حاضر وبسایت جامعی برای این کار در ایران وجود نداره و مثلا در شمال کشور باید کنار جاده دنبال آدمایی باشیم که داد میزنن … سوویت … ویلا. حتی تو تهران هم کسی بخاد همچین خونه ای پیدا کنه خیلی سخت هست. در خارج از ایران وبسایت معروفی هست که این کار رو انجام میده.که میخام در موردش بیشتر بنویسم
درباره سایت
سایت Airbnb یک سایت آنلاین برای ارتباط دادن ادمهایی که میخان منزلشون رو اجاره بدن با آدمهایی که میخان جایی برای اقامت پیدا کنن هست. شرکتی که این وبسایت رو تاسیس و مدیریت میکنه، از هر دو طرف معامله (صاحبخانه و مستاجر) پورسانتی در هر معامله آنلاین دریافت میکند. این وبسایت چیزی حدود ۲ میلیون محل اقامت در ۳۴ هزار شهر مختلف در ۱۹۱ کشور به صورت لیست شده دارا میباشد. این وبسایت در آگوست سال ۲۰۰۸ در شهر سانفرانسیسکوی آمریکا تحت عنوان یک شرکت خصوصی تاسیس شده است.
قبلا در مورد سایت کوچسرفینگ مطلب نوشته بودم. این وبسایت رو شاید بتونیم نسخه تجاری شده کوچسرفینگ بدونیم که برای ادمهایی که میخان کمی بیشتر پول خرج کنن و رفاه نسبی تر ی داشته باشن مناسب هست. سال گذشته این وبسایت چیزی حدود یک و نیم میلیارد دلار درامد داشته که باعث شده ارزش این وبسایت به حدود ۲۵ میلیارد دلار افزایش پیدا کنه. این سایت مدعی هست که باعث میشه شما بتونید خانه هایی را با اعتماد نسبی اجاره کنید. شما قادر خواهید بود در صورتی که تجربه بدی کسب کردید، در مورد آن منزل یا صاحبخانه نظری بنویسید که دیگران ببینند و قضاوت کنند. و همینطور شما میتونید خانه هایی را انتخاب کنید که در گذشته افراد بیشتری از اقامت در آنها رضایت داشته اند.
شما همه مدل خانه ای میتونید تو این سایت پیدا کنید. یه اتاق کوچیک از یک خانه، یه خونه ویلایی، یه باغ یا حتی یک قصر !! شما به رایگان میتونید منزل خوتون رو در لیست وارد کنید تا دیگران ببینند. بعد میتونید شرایط رو بنویسید و قیمت هر شب اقامت رو تعیین کنید و امکانات خانه و خدمات اون رو مشخص کنید و از منزلتون عکس های مختلفی هم قرار بدین. یا مثلا میتونید کلمات کلیدی خاصی رو مشخص کنید تا مسافرها بتونن اونها رو سرچ کنن و به شما برسن. همچنین میتونید برخی خدمات رو مشخص کنید مثل صبحانه و نهار و یا خیلی مواردی که ممکنه برای مسافر ها جذاب باشه.
اگر کسی بخاد یک خانه برای اقامت پیدا کنه، باید اول یک پروفایل بسازه. بعد از انتخاب محل اقامت مناسب، یک فرم آنلاین مشاهده میکنه که از اون طریق مراحل رزرواسیون رو میتونه انجام بده. به این صورت با صاحب اون محل ارتباط برقرار میشه. مسافر ها چیزی بین ۶ الی ۱۲ درصد مبلغ اجاره جهت برخی خدمات پرداخت خواهند کرد. همچنین تا زمانی که صاحبخانه فرم رزرواسیون شما رو تایید نهایی نکند، چیزی از حساب شما کسر نخواهد شد.
نقاط قوت و ضعف
این سایت برای هر دوی صاحبخانه و مسافر فوایدی داره. صاحبخانه ها میتونن با آدمای مختلفی از سرتاسر جهان آشنا بشن، و کمی هم پول به دست بیارن. و مسافرها میتونن جایی اقامت کنن که معمولا هزینه کمتری نسبت به هتل براش پرداخت میکنن (بعضی وقتا حتی کمتر از هاستل). علاوه بر این، خیلی از مسافرها از اینکه امکاناتی بیشتر از هتل های معمول داشته باشن لذت میبرن.
در کنار این نقاط قوت، مواردی هم وجود داره که هر دو طرف باید اونها رو در نظر بگیرن. شاید بزرگترین دغدغه صاحبخانه ها این باشه که وسایل خونشون آسیب نبینه. گزارشات زیادی وجود داره که مستاجرها به وسایل منازل آسیب رسوندن، یا حتی بعضی چیزا رو دزدیدن. با اینکه وبسایت یه بخشی داره که تا مرز یک میلیون دلار گارانتی میکنه و صاحبخونه ها رو تا حدی از نگرانی در میاره، ولی باید شرایط گارانتی و ایتم های اون رو با دقت زیادی مطالعه کرد که چه چیزهایی رو واقعا تحت پوشش قرار میده و چه چیزهایی رو نمیده !! چیزهای مثل پول نقد، جواهرات، حیوانات اهلی و اینجور موارد تحت پوشش نیستند. و همچنین بهتر هست با یک اژانس معتبر در مورد چگونگی گارانتی در شهر و کشور خودشون مشورت کنن.
همچنین، بزرگترین دغدغه مسافرها این هست که وسایلی که در منزل میبینند با چیزی که در توضیحات اولیه اشاره شده همخانی نداشته باشه، یا اینکه صاحبخونه مسئولیتی در قبال نیاز های مسافرها قبول نکنه. همچنین در یک موردی، یه نفر تو اروپا خانه ای اجاره میکنه توسط این سایت و بعد متوجه میشه صاحبخانه اصلی تو منزل هست و از داستان خبر نداره. البته هر دو طرف داستان، صاحبخانه و مستاجر، میتونن با استفاده از خدماتی که سایت ارایه میده، احتمال خطرات اینچنینی رو محدود تر کنند. از موارد دیگری که باید مورد توجه بگیره، قوانینی هست که در شهر یا ایالت یا کشور مربوطه وجود داره. این موارد در صورت عدم آشنایی میتونه دردسر ساز بشه.
ورود به سایت Airbnb
Airbnb on the App Store – iTunes – Apple
Airbnb – Android Apps on Google Play
برای ایرانیها فعال نمیشه ظاهرا…و قسمت ساخت پروفایل باید تلفن معتبر وارد کنیم که متاسفانه ایران تو لیست کشورا نیست…راهکاری ربای این موضوع میشناسی؟
اطلاعات خیلی خوب بود ممنون
اقا دستتون درد نکنه خسته نباشید عالیییی بود